Dagens sample vs. original.

När man först började höra talas om denna friskt morrande Bronx-rappare hette han faktiskt 9MM, men lite efter att Funkmaster Flex fick med honom på “Six Million Ways To Die” och hans karriär började få fart, så bytte han sitt namn till just Nine. Nummer nio relaterar enligt Nine själv till hans skostorlek (US 9), födelsedatum 19/9 1969 och hans turnummer. Så fiffigt då… Polisserien “New York Undercover” var ju känd för att ha med lite olika rappare i sina avsnitt (Biggie, Sticky Fingaz, MC Lyte, Ice-T mm.) och även Nine fick sig faktiskt sitt avsnitt. Innan jag visste var samplingen från “Lyin´ King” kom i från, så var jag ändå säker på att det skulle var en överfet låt. Man bara hör det… Och mycket riktigt, de tidsenligt (tidigt 70-tal…) långhåriga rockarna i Three Dog Night låter som honung framför allt i det vackra introt på “Old Fashioned Love Song”, som faktiskt är en cover på Paul Williams låt med samma namn.