Dagens sample vs. original.

Already. En klassiker från Houston-giganterna Paul Wall och Chamillionaire’s album “Controversy Sells”. Har denna skruvad på köp-CD (om någon minns detta format…) nån stans hemma i gömmorna. “When Johnny Comes Marching Home” är en gammal banger vars ursprung är omdebatterat. Vad som däremot är känt är att den skrevs innan 1863 och var het under det amerikanska inbördeskriget. Genom sången uttrycktes människors längtan efter att deras vänner och släktingar, som deltog i kriget, skulle återvända hem. I modern tid har den spelats in av många olika artister och grupper.

Här har ni en smarrig version av en klassisk tant. Heter hon verkligen Ronnie Gilbert.

Hakeem Seriki och Paul Sleyton som herrarna kallar sig när de inte är ute och pratsjunger blev oense som albumtiteln “Controversy Sells” avslöjar. Albumet är ett hopplock av prylar de hade på gång innan uppbrottet.