Dagens sample vs. original.

Rapparna i Jedi Mind Tricks må textmässigt vara förvuxna bögrädda fjortisar på mikrofonen, men ingen kan ta ifrån dem deras aggressiva flow och underjordsenergi. Från att vara jävligt boombap och östkust så skiljer sig Jedi Mind Tricks producent Stoupe från de flesta andra producenter inom denna genre (som till stor del bygger alla sina samplingar på svart soul och funk från 70- och 80-talets USA), då han i stället hittar sina samplingar på de mest obskyra och oväntade ställen. På Chief Kamachi-medverkande “The Deer Hunter” från “Violent By Design”-skivan samplar Stoupe Hollands svar på Ulf Lundell, Mathilde Santing. “Too Much” från skivan “Water Under The Bridge” (1984) är en låt som jag inte blivit chockad om jag hört under en dart-match mellan några 50-åriga wannabe bikers på nåt billigt ölhak i en mindre svensk småstad 1992. Men skit samma låten är riktigt bra, annars hade jag aldrig skrivit denna posten… Och eftersom jag ofta har en liten treat till er i samband med min “Dagens sample vs. original @ Shelta” så har ni här alla samplingar till Jedi Mind Tricks “Violent By Design”. Voilá!

Dagens sample vs. original: Jedi Mind Tricks feat. Chief Kamachi “The Deer Hunter” vs. Mathilde Santing – “Too Much”

One thought on “Dagens sample vs. original.

  1. andrews

    Your blog on U.S related news and current affairs offered a good reading. We Indians are able to understand the affluent lifestyle and high standards of living in the country.
    Continue your good work.
    Nupek.com provides latest world news all world news, us news,uk news , etc..more news at http://Nupek.com

Comments are closed.