Dagens sample vs. original.

Mitt favoritspår på första Quasimodo-skivan “The Unseen” är “Come On Feet”. Samplingen kommer från Alain Goraguer´s “Ten et Tiwa” från soundtracket till 1973´s film “La Planète Sauvage” (engelsk titel “Fantastic Planet”), en trippad och flippad tecknad rulle som man absolut inte ska titta på om man har bakfylleångest eller tycker lite synd om sig själv. Filmen vann ett specialpris vid Cannes Filmfestival 1973, och är ni sugna på en underlig och framför allt ovanlig filmupplevelse så kan ni se hela filmen på YouTube här (se dock till att ni får den engelska versionen om ni inte är tajta på franska)… Alain Goraguer´s soundtrack till rullen är en godisbutik av potentiella samplingar och både KRS-One och Rawcotics har rimmat till samplingar från detta soundtrack. Och snäll som jag alltid är så har jag letat upp ett ställe ni kan ladda ner hela soundtracket på här. På “Come On Feet” rippar Madlib en 25 sekunder lång sampling rakt av, men behåller fortfarande credden… Videon till låten är dessutom fantastisk! Only Madlib the Bad Kid!

Dagens sample vs. original: Quasimodo “Come On Feet” vs. Alain Goraguer “Ten et Tiwa”

One thought on “Dagens sample vs. original.

  1. Robert Earl

    Go Fixie D

Comments are closed.