Dagens sample vs. original.

Japp, klockan är ett på natten så att det är ok att kalla denna post för “dagens” sample. 2 Pac alltså… Det kan ta emot att en så här kommersiellt felaktigt exponerad artist verkligen besatt lika mycket soul som legender som Ronald Isley, Teddy Pendergrass eller Al Green. Men så är det bara, och säg vad ni vill, men mannen var en poet som tog dåtidens västkust till en helt annan nivå än vad de tidigare varit vana med. Filmen “Above The Rim” från 1994 var väl ingen rulle som välte boxoffices eller fick multipla Oscar-nomineringar, men soundtracket däremot erbjöd material som knäckte. 2 Pac som tidigare droppat mästerverk på filmer som bl.a. Poetic Jusitice´s “My Definition Of A Thug N***a“, skapade med “Pain” exakt den typ av ghettoromantisk misär-romantik som han var ämnad att göra. Ni kan säga vad ni vill, men 2 Pac´s Thug Life-år var de bästa under hans karriär. 1994 ´til infinity…

Dagens sample vs. original: 2 Pac “Pain” vs Earl Klugh “Living Inside Your Love”

Och när vi ändå är igång i nördar i samplingsträsket. Här har ni introt taget från Startrek…

One thought on “Dagens sample vs. original.

  1. Mitch 'Tekone' Kinabo

    Coolt tänn startrek men såg sen längre ner i posten att du visste det redan 🙂

Comments are closed.