Dagens sample vs. original.

Ett av mina mest sönderlyssnade mixtapes (förutom mina egna, hehe…) måste vara Preemo´s “New York Reality Check 101”. När tapet släpptes 1997, presenterat av graflegenden Haze, fick flera NYC (då) indie-DJ´s som DJ Riz, Avee, och Mister Cee, veta var skåpet skulle stå när DJ Premier bara stendödade mixtapescenen med detta tape. Än idag är i stort sett alla tolvor som medverkade på “New York Reality Check 101” eftertraktade dyrgripar på eBay, och dessa spår har blivit milstolpar för en indie/underjord-era inom NYC hiphop som aldrig igen återuppstått. Vi snackar de ondaste spår från crews som Natural Elemets, AK Skills, Godfather Don, Choclair, Street Smarts, L Da Headtoucha mm. Ett av dessa spår är G-Depp´s “Head Over Wheels”. Beatet i sig består i stort sett bara av en loop från Tom Brown´s “Charisma”, där G-Depp levererar verbalt snusk. G-Depp fördärvade senare hela sin kredibilitet när han två år senare (1999) signade med Bad Boy Records där allt han gjorde falerade totalt enligt mig… För er som missat Haze x Preemo´s “New York Reality Check 101” så har jag faktiskt lyckats hitta det för nerladd på en blog i cyberrymden och här kan ni ladda ner hela tapet

Så då kör vi: G-Depp “Head Over Wheels” vs. Tom Brown “Charisma”

One thought on “Dagens sample vs. original.

  1. Robert Earl

    Storstilat Fixi

Comments are closed.