Shelta´s stora guidning genom första vårleveransen från L-R-G 2011.

L-R-G är inte bara ett märke, utan även en rörelse, med nyskapande producenter emcees, graffare, skateboardåkare och snöriddare vid deras sida. L-R-G är inget annat än kalifornisk streetwear när det är som bäst, med stor betoning på ordet street. Och denna säsong har de tagit fram en RIKTIGT BRA kollektion, med bra priser, bra fits och bra material. Sedan dag ett har vi varit nere med L-R-G här på Shelta, och då vi även är agenter för märket i Sverige vågar vi påstå att det är få märken vi har så mycket kunskap om som just L-R-G. Vi har nu fått in det första vårlasset, som innefattar flera av deras riktigt bra carry-over pieces under deras Core-kollektion (tidigare kallad Grass Roots). Vi tänkte lite kort guida er genom kollektionen här. Vill du gå direkt in på vår webshop och kolla in hela vårt L-R-G-sortiment direkt så gör du det här.

Först och främst har L-R-G tagit deras keps-game ett steg längre och denna säsong kollaborerar man med det legendariska och för många av oss över 30 bast nostalgiska sportkepsmärket Starter. Vi har helt hoppat deras fitted New Era-linje och kör denna säsong helt på snapbacks. One size fits all!

L-R-G x Starter Core Collection Snapback Hat.jpeg

L-R-G x Starter Core Collection Snapback Hat-1.jpeg

L-R-G x Starter Core Collection Snapback Hat-2.jpeg

L-R-G x Starter Core Collection Snapback Hat-3.jpeg

Sen kommer vi till shortsen (ja vi vet att det är kallt fortfarande men snart så…), och L-R-G´s ripstop cargo shorts är tveklöst de shorts vi sålt mest av i våra butiker genom åren. Inga konstigheter, bara klockren rugged ripstopbomull, cargofickor på sidan precis som man vill ha dem, samt perfekt fit och längd. Rekommenderade favoriter som du kommer bo i hela sommaren.

L-R-G Core Collection Cargo Short.jpeg

L-R-G Core Collection Cargo Short-1.jpeg

L-R-G Core Collection Cargo Short-2.jpeg

När vi ändå är inne på kläder man bär när det är varmt och gött så går vi vidare till denna säsongens linnen. Man har gått ifrån wifebeater-vibben och nu är det de lite lösare tanksen som rapparna på USA´s rikaste delstat rockar på klubbarna i sommarvärmen. Vi kommer få in fler linnen från L-R-G i vår, då i lite mer flippade färger för er som vill synas i solen.

L-R-G Core Collection Striped Tank Top.jpeg

L-R-G Core Collection Striped Tank Top-1.jpeg

L-R-G Core Collection Striped Tank Top-2.jpeg

L-R-G Core Collection Tank Top.jpeg

L-R-G Core Collection Tank Top-1.jpeg

L-R-G´s jeans, eller L-R-Geans som de kallar deras denimkollektion själva, består fortfarande av olika fits där vi fokuserar på deras Classic 47 fit (som är deras lite mer baggy klassiker) samt deras True Straight fit (som är en regular street denim fit, inte lika rap som Classic 47). Fyra olika tvättar där alla kan hitta något, bäcksvarta, rockgråa, mellanstadieblåa samt kissljusa som vi kallar dem…

L-R-G Core Collection C-47 Pant.jpeg

L-R-G Core Collection True Straight Jean-1.jpeg

L-R-G Core Collection C-47 Pant-1.jpeg

L-R-G Core Collection True Straight Jean.jpeg

Henleys är ju på tapeten och vi har fått in uppdaterade varianter på förra årets L-R-G henleys som då sålde slut fort. Två färger, båda med randiga ränder så sett.

L-R-G Core Collection Striped Henley Tee-1.jpeg

L-R-G Core Collection Striped Henley Tee.jpeg

När vi ändå är inne på ränder så tar vi och presenterar deras storrandiga knitted crewnecks. Med den broderade L-R-G-giraffen på bröstet och den vävda labeln där nere, blir denna piece som ett statement för exakt det som L-R-G är och alltid varit, cleant och med små detaljer som gör helheten.

L-R-G Core Collection Sweater-1.jpeg

L-R-G Core Collection Sweater.jpeg

Av någon anledning har vi varit dåliga på att ta in polos på Shelta, men varje gång vi får in det i butiken så försvinner de lika snabbt. Därför gick vi loss på denna trevlighet från deras Core-kollektion.

L-R-G Core Collection Striped Polo.jpeg

Sist slänger vi in L-R-G´s helt plaina denimshorts eftersom vi inte tog in dessa förra våren, och då fick skäll av flera kunder som saknade sin favorit.

L-R-G Core Collection Denim Short.jpeg