Shelta´s stora jack-guide hösten/wintern 2010

Ännu en gång får man chansen att uppleva svensk höst och vinter i sann Göteborgsanda, och jag vågar påstå att en riktigt go jacka inte hade kunnat kännas mer aktuell än nu. Eftersom jack-guiden vi presenterade på vår blog förra hösten/vintern var ett av våra mest lästa och uppskattade inlägg, så måste vi ju självklart guida er även denna höst/vinter. Denna gång ännu mer detaljerat och insnöat (inget Gbg-skämt där…). Nedan här kommer lite info och andra vettiga, eller kanske onödigt vetande upplysningar, som kanske kan hjälpa dig i denna Shelta´s djungel av säsongens ytterplagg.

Skulle ni ha detaljerade frågor om jackorna kan ni alltid ringa oss på 031-242856 eller maila på support@shelta.se så svarar vi på alla era frågor in i minsta detalj.

Nu kör vi! VM i lång höst/vinter-jacksguide och Shelta vinner!

Nike Sportswear Snorkel Parka.
Parkasvariant med en lätt fodring av dun. Många praktiska fickor, avtagbar fuskpäls på luvan och muddar i ärmsluten som håller vanten på plats! Gött med en längre modell för extra värme av bakdel och andra nedre partier. Plus i kanten för den perfekta senapsgula färgen.
1999 kr.

Nike Sportswear Snorkel Parka.jpeg

Nike Sportswear Snorkel Parka-1.jpeg

Nike Sportswear Bomber Jacket.
Prisvärd dunjacka som ger en bra känsla mellan övergången från hoodien till jackan men som ändå håller kylan på bästkusten borta. Goa muddar vid ärm och fåll som håller snöbollarna på rätt sida av kläderna. Classy svart eller en vågad röd?
1199 kr ryker den i alla fall loss på!

Nike Sportswear Bomber Jacket.jpeg

Nike Sportswear Bomber Jacket-2.jpeg

Nike Sportswear 700 Fill Hooded Down Jacket.
Lättvikts dunjacka, vilket betyder en dunjacka som väger nästan ingenting. Ett plus för den lite högre halsen, multimedia-bröstfickan och den enkla designen. Tillräckligt varm för gatorna och pulka-åkning men smidig så att du inte behöver känna dig som en fetkorv. Finns i blått och svart.
1499 kr.

Nike Sportswear 700 Fill Hooded Down Jacket.jpeg

Nike Sportswear 700 Fill Hooded Down Jacket-1.jpeg

Nike Sportswear Varsity Destroyer Jacket.
Basebolljacka a lá Nike style. Lätt fodrad för höst-dagarna, men kanske inte den ultimata jackan vid aktiviteter som isbjörns-jakt eller snöskoter-date, till det har vi bättre alternativ. Men riktigt snygg jacka för en dag på stan. Finns i vinröd och svart i herrmodell och vinröd och grå i dammodell. Pick yours.
899 kr.

Nike Sportswear Varsity Destroyer Jacket.jpeg

Nike Sportswear Varsity Destroyer Jacket-1.jpeg

Nike Sportswear Wool Windrunner.
Tycker man om sin windrunner från Nike så hör upp nu! Här har vi en variant för hösten som nu fått en utsida i ull för bättre värme och även grövre zippers. Det här är genuin klassisk design från Nike Sportswear när det är som bäst. 
1199 kr.

Nike Sportswear Wool Windrunner (394669-010).jpeg

Nike Sportswear Wool Windrunner (394669-010)-1.jpeg

Penfield Alford Jacket.
Vill man möta höst och vinter med stil bör man definitivt inhandla en sådan här. Lätt fodrad och i ett material som kallas Hudson Was Cloth vilket betyder att den är både slitstark och vindtät. Som bonus är dessutom tyget impregnerat och klarar en och annan regndroppe, med dessa väl valda ord bör sunt förnuft och eget tänkande tilläggas vid vilka tillfällen denna jackan passar att användas till. Jag har sett den på både “skateboardåkaren” och den lite mer “dressade hästpojken”, passar lika bra. Uppenbarligen. Finns i navy och svart.
1599 kr.

Penfield Alford Jacket.jpeg

Penfield Alford Jacket-1.jpeg

Penfield Kasson Jacket.
En av våra bästsäljande jackor. Kan vara för att passformen är så bra eller för att den är vindtät eller för att den är teflon-behandlad eller för att den har en liten go “keps” på luvan eller för att den är jäkligt snygg bara. Hur som helst så har Penfield lyckats med en kombination som kallas stil och funktion. Scrolla ner och döm själv! Finns i tre färger: tan, svart och navy.
1599 kr.

Penfield Kasson Jacket.jpeg

Penfield Kasson Jacket-1.jpeg

Penfield Kasson Jacket-2.jpeg

Penfield Stapleton Jacket.
Varm jacka förpackad med dun och gåsfjädrar och ett yttermaterial i tweed och ull. Denna modell kommer förhoppningsvis hålla dig tillräckligt varm under de kyligaste dagarna av vinter-månaderna. Extra tjusigt med läderdetaljen vid axlarna som ger en riktig 70-tals vintage look. Eller en riktigt go cowboy-look. Bestäm själv.
2499 kr.

Penfield Stapleton Jacket.jpeg

Penfield Stapleton Jacket-1.jpeg

Penfield Summit Denim Jacket.
Rejäl dunjacka i vindtätt tyg som även är vattenavstötande. I denna jackan klarar man sig galant på bandybanans läktare en 2 x 45 min match under de kallaste och blåsigaste förhållandena. Tycker man att luvan känns brötig går den självklart att ta bort. Ganksa rap passform för er som är trötta på hipster/fixie-passformen. Rekommenderas starkt om du är frusen!
2799 kr.

Penfield Summit Denim Jacket.jpeg

Penfield Summit Denim Jacket-1.jpeg

Penfield Foxcroft Jacket.
Ännu en varm jacka från Penfield som vinner högsta betyg i stil-poäng. Fylld med dun för att hålla din kropp varm. Detaljer på axlar och armbågar i “Hudson Wax” vilket menas att dessa partier är extra tåliga för vind och vatten.
2599 kr.

Penfield Foxcroft Jacket.jpeg

Penfield Foxcroft Jacket-1.jpeg

Carhartt Siberian Parka.
Vad vore en höst och vinter utan Carhartt’s klassiska parka? Lätt fodrad och vattenavstötande yttermaterial. Vill man inte pälsa på sig, går denna att ta av från luvan. Platsar under 3M Thinsulate Insulation, vilket innebär gott snack för kalla dagar. Finns i svart och Carhartt-brun.
2299 kr.

Carhartt Siberian Parka .jpeg

Carhartt Siberian Parka -1.jpeg

10 Deep High And Dry Jacket.
Skaljacka i vattenavvisande och vindtätt material. Funkar lika bra som en “tunnare-året-om-jacka” som under lite kallare dagar med en go tröja under på morgonpromenaden till Saltholmen. Cleana detaljer som tejpade dragkedjor och hög hals. NYC streetwear at it´s best. Finns i rött och camo.
1799 kr.

10 Deep High And Dry Jacket-1.jpeg

10 Deep High And Dry Jacket.jpeg

L-R-G Grass Roots Perf Faux Leather Jacket.
Mångas favvo-jacka från L-R-G stavas; perforerad syntet läder jacka med luva och känguruficka. Inget för kalla dagar i Finland enligt Tommi som också jobbar på Shelta, men go i ett +2 gradigt Götlaberg. På bilderna ser jackan blank ut, men så är inte fallet i verkligheten. Detta är en ganska matt jacka.
1899 kr.

L-R-G Grass Roots Perf Faux Leather Jacket.jpeg

L-R-G Grass Roots Perf Faux Leather Jacket-1.jpeg

Dickies Diamond Quilted Nylon Jacket.
Mycket parant jacka från Dickies i quiltad vattenavvisande nylon. Lätt fodrad för höstiga dagar och en och annan rå plusgrad. 
999 kr.

Dickies Diamond Quilted Nylon Jacket.jpeg

Dickies Diamond Quilted Nylon Jacket-1.jpeg

Mishka Watergate Waxed Canvas Parka.
Go parkas modell från Mishka i vaxad canvas, vilket betyder att den är mer tålig för vind och vatten. Fodrad utan att ge en siluett av Michelin-gubben himself och insida i varm flannel. För att vara lite luddig så skulle jag vilja säga att detta är en alldeles lagom vinterjacka!
2499 kr.

Mishka Watergate Waxed Canvas Parka.jpeg

Mishka Watergate Waxed Canvas Parka-1.jpeg

Mishka Pacer Car Coat.
Förtjusande jacka i skepparkavaj-liknande steeze. Diskreta men praktiska fickor fram och gömda muddar i ärmsluten som håller kyla borta och handske på plats. I denna kan du dricka latté bland höstlöven med stil.
2499 kr.

Mishka Pacer Car Coat.jpeg

Mishka Pacer Car Coat-1.jpeg

The North Face M Himalayan Parka.
Om meterologerna i Polen har rätt och det kommer bli en av de kallaste vintrarna på länge är denna modellen ett bra tips. Utformad för att du ska kunna bestiga ett isberg och stå emot vädergudarnas hårdaste påfrestningar. Jag hade kunnat skriva en hel roman om alla tekniska och materiella funktioner, men klicka på länken ovan för dessa detaljer. You get what you pay for, och jag skulle se det som en investering för många år framöver. Black is black eller röd.
5999 kr.

The North Face M Himalayan Parka.jpeg

The North Face M Himalayan Parka-1.jpeg

The North Face Polar Jacket.
Riktigt varm jacka i ripstop nylon och fylld med 700 fill gåsdun, som både tål vatten och andas. Varm och go luva samt rejäla fickor. Lys upp denna mörkare årstid med en krispig blå färg!
3999 kr.

The North Face Polar Jacket.jpeg

The North Face Polar Jacket-1.jpeg

The North Face McMurdo Parka.
Alla som inte gillar frysa borde ha en parkas från The North Face! Kort och gott. Inget huttrande här enta sa vi te daaaaj. Klicka länken för all teknisk data.
3499 kr.

The North Face McMurdo Parka.jpeg

The North Face McMurdo Parka-1.jpeg

The North Face M Optimus Jacket.
Om kläder kunde vara dina vänner så är denna variant en mycket pålitlig sådan. 100% vindtät och vattentät dunjacka vilket gör den passande för allt mellan snöblandat regn i stan till heldagar i Åre’s skidbackar. Lätt och smidig trots dess funktion, vad mer kan man begära? Jo just ja, en del av de noga testade jackorna i best-in-class Summit Series.
3499 kr.

The North Face M Optimus Jacket (Black).jpeg

The North Face M Optimus Jacket (Black)-1.jpeg

Adidas SPO Winter Jacket.
Adidas varma dunjacka för ett riktigt sjysst pris. Avtagbar luva också! Svart och blå finnes nedan.
1199 kr.

Adidas Originals SPO Winter Jacket.jpeg

Adidas Originals SPO Winter Jacket-1.jpeg

Adidas ObyO x Jeremy Scott Ladies Bomber.
Det är nästan en ära att få presentera denna jackan som är ett av Jeremy Scotts många påhitt. Fodrad bomberjacka i kortare modell. Detaljer i form av korsett-liknande snörning på ärmarna som gör gräddet på moset så att säga. Jag behöver väl inte ens säga att den inte bör användas vid 10-minusgrader men att ägaren till denna kommer vara unikast på gatorna! Skulle nog vilja påstå att det inte finns fler än 5 av dessa jackor i hela Sverige.
3099 kr.

Adidas ObyO x Jeremy Scott Ladies Bomber (P51321).jpeg

Adidas ObyO x Jeremy Scott Ladies Bomber (P51321)-1.jpeg

Adidas Originals SY I Leather Jacket.
Stilig jacka i låtsasläder som håller dig i skick under höstens dagar. Luva som värmer öronen och muddar som håller värmen inne. 
1499 kr.

Adidas Originals SY I Leather Jacket.jpeg

Adidas Originals SY I Leather Jacket-1.jpeg

Adidas Originals Womens ST Team Trefoil Jacket.
Till damens garderob erbjuder vi en riktigt snygg basebolljacka. Den här har egentligen inga tekniska funktioner som passar för snö och slask, men för några höstiga månader kommer den väl till pass. Sa jag att den var riktigt snygg förresten?
999 kr.

Adidas Originals Womens ST Team Trefoil Jacket-1.jpeg

Adidas Originals Womens ST Team Trefoil Jacket-2.jpeg

Altamont B. Hansen Signature Jacket.
Brian Hansens a.k.a. Slash´s signaturjacka är lätt fodrad för dagar med kallare temperatur. Steezig fårskinns-liknande krage och rutig utsida i bomull och akrylgarn. Ska du ut i ösregn och hika vore ett paraply på sin plats då jackan inte är vattentät. Annars funkar den bra till det mesta även fast du inte skulle råka vara långhårig, motorcykel- och skateboardåkandes med stort skägg som Hansen himself så att säga.
1299 kr.

Altamont B.jpeg

Altamont B-1.jpeg

Altamont Novel 2 Jacket.
Altamont’s klassiska jacka i perforerat syntetiskt läder. En av våra best-sellers i butiken. Simpel modell som ändå ger en känsla av deluxing. Lätt fodrad och pluspoäng för det gråa sweatshirt materialet i luvan. Less is more sometimes.
1599 kr.

Altamont Novel 2 Jacket.jpeg

Altamont Novel 2 Jacket-1.jpeg

Wood Wood Green Jacket.
Vill man ta höst och vinter med stil borde man ta en extra kik på Wood Wood’s jacka Green. En blandning av den tidiga mod-scenen och amerikansk workwear har gett inspiration till jackans modell. Canvas utsida och lite sådär gott fodrad.
2599 kr.

Wood Wood Green Jacket.jpeg

Wood Wood Green Jacket-1.jpeg

The Hundreds Duck Jacket.
Som taget ur best of both-konceptet ger denna jackan en behaglig känsla av både streetwear- och friluftslooken. Klockren färgkombination i grovt canvas tyg. Hösta ut den bara!
1299 kr.

The Hundreds Duck Jacket.jpeg

The Hundreds Duck Jacket-1.jpeg

Nike SB Reversible Bomber Jacket.
Vändbar jacka från Nike SB med ena sidan i quiltat mönster och den andra i nylon. Lätt foder som gör jackan användbar en bra stund in på höst och vinter. Nedan följer två pix på vardera sida. Två flugor i en smäll som gör denna jacka sjukt användbar vid många olika tillfällen!
1599 kr.

Nike SB Reversible Bomber Jacket (Obsidian).jpeg

Nike SB Reversible Bomber Jacket (Obsidian)-1.jpeg

Nike SB Team Varsity Jacket.
Clean. Plain . Simpel. En favorit bland favoriterna. Dock i bomullstyg, så för mer vintriga sysselsättningar var god scrolla uppåt för att hitta rätt passande jacka. Finns i svart och navy.
999kr.

Nike SB Team Varsity Jacket.jpeg

Nike SB Team Varsity Jacket-1.jpeg

Vid ytterligare frågor eller funderingar sväng gärna förbi någon av butikerna så ska vi hjälpa till att hitta något som passar Dig.

Väl mött!

/Jessica, Shelta