Nike SB.

Nike SB, Nike´s linje helt dedikerad till skateboarding, introducerades på marknaden 2002. Nike SB´s team idag består av en gedigen lista talanger både från nya och gamla skolan, bl.a. Eric Koston, Grant Taylor, Lance Mountain, Danny Supa, Lewis Marnell, Wieger Van Wageningen, Todd Jordan, Dan Murphy, Brian Anderson, Gino Iannucci, Reese Forbes, Stefan Janoski, Omar Salaza, och den amerikanska superhjälten Paul Rodriguez som för Nike SB har kommit att bli något av vad Michael Jordan är för Nike. Förutom att vara ett starkt och etablerat namn i skateboardvärlden, är Nike SB även hett villebråd bland sneakerheads med sina skateboardiserade justeringar av klassiska Nike kicks som Blazer, Dunk och Tennis Classic mm.

Vi säljer numera Nike SB endast i butik men om ni inte skulle bo i Göteborg så hör gärna av er på support@shelta.se så kan vi nog lösa något.

Här är lite smarriga produkter vi har inne i butiken just nu!

Nike SB Dunk Mid Pro (314383-011)
899:-

Svart Dunk Mid i läder och suede, straight outta SB-linjen. Rågummisula, tunga i mesh och kardborre knäppning. Vit swoosh och detaljer. Zoom Air sula för bra comfort. Extra skosnören i vitt. Considered design.

dunkmid.jpg

Nike SB Dunk High Premium “Miss Piggy” (313171-031)
999:-

Dunk High i färger med inspiration från karaktären Miss Piggy från Jim Henson’s klassiska Mupparna. Blonda lockar och rosa kläder blir en upper i ljus rosa och mörkbrunt premium läder samt patenterad swoosh, laces och inner i gult. Vit midsole. Nike SB label på tungan.

dunk2.jpg

Nike SB Dunk Low Premium (313170-112)
899:-

En variation från Nike’s klassiska dunk modell från 1985 där man i skateboard linjen ändrat till en tjockare tunga och slängt in en Zoom Air-sula. Upper i vitt premium läder som varvas med en begie ton. Rågummi sula. Label bak på hälen samt SB logga på tunga i svart. Svarta extra laces.

dunk3.jpg

Nike SB Zoom Paul Rodriguez 2.5 (386613-001)
1099:-

Paul Rodriguez senaste signatur sko är till skillnad från P-Rod II mindre vadderad i uppern och har vulkad sula. Svart upper i suede. Inner och tunga i mesh. Hälkappa och swoosh i svart läder. Label på tunga och liten detalj fram på toeboxen i rött.

prod.jpg

Nike SB Zoom Bruin (366665-461)
799:-

Nike’s gamla klassiska modell från 70-talet i en uppdaterad version mer anpassad för skateboardåkare där man stoppat in zoom air sulan. Upper i suede och tunga i nylon som går i en navy ton. Vit sula och laces. Inner, swoosh och detaljer i rött. Kommer även med extra röda laces. Considered design.

bruin1.jpg

Nike SB Blazer (310801-361)
899:-

Blazer med en upper i mörkgrön suede. Perforerad swoosh som skymtar korallröd i bakgrunden. Korallfärgade laces och detaljer. Inner i mesh. Considered design.

bläzermelon.jpg

Nike SB Reversible Bomber Jacket (Obsidian)
1599:-

Vändbar jacka i polyester och nylon. Ena sidan i diamant quiltat mönster i navy fram- och baksida samt röda ärmar. Två sidofickor med dragkedja och liten logga på vänster sida. Den andra sidan är en navy bomber jacka. Två sidofickor med tryckknappar och liten svart label. Two in one så att säga!

jacka.jpg

Nike SB Lined Flannel (Team Red)
699:-

Röd/grå rutig mjuk flannel i bomull och polyester. Matta tryckknappar med SB logga. Två stycken bröstfickor, fodrad thermal linning i grått och tryckknapp i ärmslut.

rödflanell.jpg

Nike SB Lined Flannel (Aqua Marine)
699:-

Turkos/svart rutig mjuk flannel i bomull och polyester. Matta tryckknappar med SB logga. Två stycken bröstfickor, fodrad thermal linning i svart och tryckknapp i ärmslut.

skjortaröd.jpg

Nike SB Dunk Low Premium “Toxic Sea Robin” (313170-261)
949:-

Dunk Low designad av New Jerseys skate shop men med färginfluenser från den giftiga fisken Sea Robin fish. Upper i läder som går i brunt och en mörkröd nyans. Swoosh och inner i korallröd. Neongrön transparent sula som möts av en neongul färg. Labels på tunga och hälkappa. Mörkgröna laces.

dunk4.jpg

Nike SB Dunk High Premium “Dr Huxtable” (313171-101)
999:-

För dom som minns 80-talets Bill Cosby eller rättare sagt Cliff Huxtable och hans cooji tröja, kommer nu en Dunk High i denna anda. Upper i vitt läder med stora partier i cooji tröjans mönster i ull tyg, som även täcker hela innern. Outersula i svart och vitt. Tunga i vit mesh. Swoosh, label och detajer i svart. Considered design. Cosbyness, Cosbyfresh!

dunk1.jpg