Fenomenala freestyles från YO! MTV Raps allra sista avsnitt…

Tunga namn från sista avsnittet 1995 när ryggsäcksmodet och 5-panel-kepsen var som hetast (Erick Sermon, Search och Meth rockar alla rygga…). Rakim visar att han 10 år efter sin debut fortfarande verkligen flyter, KRS-One påpekar att man år 2000 fortfarande kommer pumpa Criminal Minded, Erick Sermon bär stora tygbyxor och liten keps, Chubb Rock är mest i vägen, MC Search är lite för komplicerad och tar i lite för mycket för att jag ska känna det, Redman är i sitt esse och lägger en vers (freestyle?) som senare kom att hamna på Muddy Waters-plattan, Method Man ser ut som om han är tagen direkt från filmen Kids (som spelades in samma år som detta klipp…), Extra P (aka Large Professor) har jag alltid tyckt skall hålla sig till att producera, Special Ed fegar inte i sin tröja och är nog en av de få som här lägger en riktig freestyle straight from the dome och han knäcker, och sist ut den långe tidigare hemlöse uteliggaren herr Craig Mack som enligt rykten idag mest klipper sin gräsmatta vid sitt hus på Staten Island… Ok, det finns massor av riktigt bra rap där ute idag, ryggsäck, som underjord, som gangsta, som vit studentrap, men under denna era fanns det ett sätt att vara stenhård och cool utan att överdriva eller sälja ut sig, och dessa klipp är beviset.

Part 1:

Part 2: