DISSIZIT // nytt märke på shelta

Bakom den senaste kollektionen från det Los Angeles-baserade Dissizit ligger den talangfulla och smått legendariska graffaren och konstnären Slick och f.d. House Of Pain-medlemmen Danny Boy O´Connor (nu i Coka Nostra possen med Ill Bill och DJ Lethal mm…). Slick har varit med ett bra tag och gjorde bl.a. omslaget till Pharcyde´s debutskiva “Bizarre Ride II The Pharcyde” från 1992, målade i Ice Cube´s video “Who´s The Mack” (se videon här) från iskubens solodebut “AmeriKKKa´s Most Wanted” från 1990, och på senare tid har han bl.a. fått creds för sitt bidrag till Stussy´s första och omtalade World Tour-släpp. Ni som varit med oss på Shelta ett tag kanske kommer ihåg Slick´s collab med sneakermärket Westmill som vi hade på Shelta för ett drygt år sedan. För att ta det ännu längre ner memory lane så ligger Slick även bakom Third Rail som ni graffare kanske kommer ihåg, samt skatepunkmärket Fuct Clothing som gjorde väsen om sig på 90-talet. Kolla in Slick´s artist page här för att inse att den här mannen presis som denna klädkollektionen är av riktigt tung kaliber. Dissizit uttalas “This is it”, och är ett nostalgiskt citat från målaren Iz The Wiz i graffitidokumentären Style Wars från 1983. Som streetwear- och sneakerbutik är det alltid extra peppande att jobba med märken som verkligen har tyngd och kredibilitet bakom sig, och Dissizit är precis ett sådant märke. Och förresten, alla Dissizit-tees kommer med en L.A.-reppande sticker och de är även printade på insidan. Håll till godo.


One thought on “DISSIZIT // nytt märke på shelta

  1. wieez

    sho, ni nämdes på nya gais-bloggen http://ironsquare.gronsvart.com/ där det stod att ni hade planer på att ta in hela “Flavours of the world” serien. stämmer det?

Comments are closed.