Shelta likes Jack The Ritter.

Jag krokade först med herr Anders Ritter när vi spelade skivor på Café Publik på Andra Långgatan i början av 2000-talet. Han var redan då en die hard 90´s hiphop och ragga fanatic. Sedan länge är nu denna västkustfödda kock baserad i Norge med frekventa avstick till New York där han styr med allt från att klippa haircuts i barbershops, till spelningar, mixtapes och dubplates med artister som Chip Fu (Fu-Schnickens), Red Fox, Jahdan (Smith-N-Wessun´s “Sound Bwoi Burial”), Jamal-Ski och Light (Da Bush Babees). Du finner han ofta i ett par Fila kicks tillsammans med den där ljusa 90´s-tvätten på sina jeans, som tagen ur en tidig Def Squad-video på Yo! MTV Raps. I vårt första mini-intervjuserie “Shelta likes” presenterar vi härmed en vän och man av kaliber, Anders Ritter a.k.a. “The Swedish Chef” a.k.a. “Jack The Ritter“.

jack.jpg

Anders, vad händer för tillfället?
Peace Digga! Just nu befinner jag mig uppe i Nord-Norge där jag hjälper min morbror att starta upp ett nytt restaurangkoncept. DJ:andet kommer lite i andra hand just nu, men jag spelar fast varje månad med Kyrre Krunk, och vårat koncept heter Fersk Fesk! Rullar nu också med ett sound från Oslo som heter Curfew Steppas. Vi voicar massor av dubs hela tiden och har våra inhouseproducenter Easy Espen och Pop-I som bygger riddims och gör grymma remixar ragga-jungle-style… Betydligt lättare att finansiera exklusiva dubs när vi nu är fem pers som delar på utgifterna. Så saker o ting börjar röra på sig! I skrivande stund så förbereder jag mig inför en två veckors lång resa till New York, där jag ska fira min 30-års dag med familj och vänner, och även spela med kompisen Liondub. Vi ska ha en 90´s night på ett ställe som heter Bamboo där, med en hel drös med New York MC`s. Hittills spikade är Jamal-Ski, Chip Fu, Jah Dan och Screechy Dan. Blir nog bra! Ett nytt mixtape ska komma om inte allt för lång tid också, men ni får säkert en live-mix först! Ting tar tid för mig hehehe…

Vad lyssnas det på för tillfället?
Curfew Steppas feat. Sleepy Wonder – Big Inna Body Remix
Liondub Lovers Rock Live at Miss Lilys mix
Psycho Freud – Easy Up Remix
Fiyah Vibes – Earth Strong Mixtape vol. 1

Dagens sneakers, vad är de för några?
Skorna jag rockar idag är mina Nike Huarache (deadstocks), dom klippte jag på eBay helt nya med originallåda och allt! En ultra-clean tennissko från -92, 20 år gamla och har nu varit använda hela 4 gånger!!

Något favoritplagg i vår butik för tillfället?
Carhartt Heritage State Coat

Något du tycker vi ska gå loss på på Youtube?
Yes! Daddy Freddy, Frankie Paul & Heavy D (R.I.P!!!) – Respect Due

Här hittar ni Jack The Ritter med posse ute på intranätet:
http://soundcloud.com/curfew-steppas-sound
http://soundcloud.com/original-jack-the-ritter
http://curfewsteppas.com
http://ferskfesk.no