Familia x Simon Weller limited edition skateboard series.

Simon Weller är en brittisk fotograf och vän till den sydafrikanska Familia-familjen. 2012 började han dokumentera barberare och hårsalonger i olika sydafrikanska townships. Familia presenterar nu här det limiterade samarbetet med Simon Weller där man på fem stycken skateboards dokumenterar en kultur född och avlad i en miljö och historia präglad av fem kåkstäder/townships i Sydafrika – Khayelitsha, Soweto, Tembisa, Soshanguve och Alexandra. Ett art statement som funkar lika bra att ha på väggen som att rippa i. Griptape ingår så klart. Du hittar Familia x Simon Weller limited edition skateboard series här.

FamiliaSW.jpeg

familia-alexandra-skateboard-775_6.jpeg

familia-soweto-skateboard-8_3.jpeg

familia-soshanguva-skateboard-81_3.jpeg

familia-khayelitsha-skateboard-775-2_3.jpeg

familia-khayelitsha-skateboard-775_3.jpeg

Nedan några foton från Simon Weller´s projekt “South African Township Barbershops & Salons, en samling bilder som även går att hitta boken med samma namn släppt på Mark Batty Publisher.

langa4.jpeg

soshanguve1.jpeg

soweto4.jpeg

soweto16.jpeg

soweto25.jpeg

tembisa1.jpeg

tembisa2.jpeg

tembisa3.jpeg

umlazi3.jpeg