Majls.

Nytt märke på Shelta, signerat Göteborg. Konstprojektet/märket Majls vilar på en kreativ grund och Majls är en björn. Eller egentligen en björnkostym som konstnären bakom Majls själv har sytt. Eller det får förklara sig själv:

“Majls vandrar framför oss. Det är sällan man får syn på honom, men han finns där alldeles runt hörnet. Spåren i leran är bara några timmar gamla. Det händer att han lämnar kvar hälsningar från den verklighet han rör sig i. En klädkollektion, en snurrande skiva, en champagneflaska i enorm storlek, pins prydda av hans glada anlete. Först kanske uttrycken framstår som helt frikopplade från varandra, men strax är det tydligt att deras mittpunkt är exakt densamma. I ljuset från detta guldblänkande centrum klarnar bilden av Majls och den parallella dimension han verkar i. Han är förvånansvärt lik oss. Samma längtan, drivkrafter och önskningar. Samma melankoliska tomhet när festen har tagit slut. Pälsen är egentligen allt som skiljer oss åt. Majls värld finns där som en påminnelse om vår. Den är varken bättre eller sämre, bara annorlunda på ett sätt vi alla kan relatera till. Genom att ta del av den kan vi människor förhoppningsvis lära oss mer om oss själva – och när tassavtrycket väl har gjorts försvinner det inte.”

majls-cut-n-sew-tee.jpeg

majls-asteroid-tee.jpeg

majls-bottom-up-tee-black.jpeg

majls-bottom-up-tee-blue.jpeg

majls-bottom-up-tee-white.jpeg

majls-cardigan.jpeg

majls-college.jpeg

majls-laika-tee.jpeg

majls-pegasus-tee.jpeg

majls-planet-mou-tee.jpeg

majls-pocket-tee.jpeg

majls-stars-tee.jpeg