New Balance dokumentärfilm Made In England av Andreas Tibblin.

I januari 2011 åkte den prisbelönta svenska filmregissören, Andreas Tibblin till Flimby i Norra England. Med sig på resan tog han fotografen Paul Evans och målet var att skapa en dokumentärfilm om New Balance unika skofabrik. Efter fyra dagar i det underbara Lake District området fick man med sig massor av bra material hem. Detta har nu jobbats ihop till en tre minuter lång dokumentär som ger en tydlig bild av det klassiska skomakararbete som utförs i den lilla fabriken. Här produceras dagligen allt från 100% handgjorda sneakers till högteknologiska löparskor. Att ha en fabrik i Europa matchar också väldigt bra in i de kärnvärden New Balance förmedlar i form av heritage, craftmanship och history. Musiken till filmen bidrog Göteborgsbandet Division of Laura Lee med.

Snart dyker New Balance Lake District Pack upp hos oss på Shelta.

img_8845_new_large.jpg