Lake District Pack pressbilder åt New Balance.

Vår fotograf och hårt arbetande källartroll Aron McFaul plåtade i dagarna pressbilderna åt New Balance av Lake District Pack som snart släpps lös på ett fåtal butiker i Sverige. Tommi har bloggat om detta natursköna skopaket tidigare, men nu tänkte vi gå in ännu mer på detaljer, och denna gång på svenska…

Från New Balance fabrik i Flimby, Norra England, kommer detta väldigt fina pack med M576:or. Flimby ligger i Cumbrien, precis i utkanten av det otroligt vackra Lake District. New Balance designteam tog en resa i området för att söka inspiration till ett limiterat designpack. Färg och materialval har gjorts efter moodboards framtagna efter denna inspirationsresa. Den blå M576CDW har inspirerats av sjöar och segling och producerats i högklassigt skinn samt vaxad canvas för att stå emot väta. De gula detaljerna härstammar från flytvästen och självklart har skon fått ett snöre i form av ett seglarrep. M576CSF har fått sin gröna färg av de gräsklädda berg och kullar som utgör stora delar av landskapet i området. Skosnören i klassisk vandrarkängstil och detaljval med ursprung från ryggsäckar är viktiga på skon. M576CSF är ljust brun, precis som stränderna, med snöre i form av rep och oranga detaljer, hämtade från de många vandrare som ses här. Gemensamt för alla skorna är exklusiva detaljer som handritade kartor på tunga och innesula samt mockalinning, utvalda skosnören och markerade övre snörhål.

Lake District Pack är ytterligare ett bevis på hur New Balance förädlar sina löparklassiker genom gediget handarbete i fabriken i Flimby. M576 släptes första gången 1986 och har precis som de flesta New Balance sneakers fullgoda tekniska löparegenskaper i sula och stabilitet.

I varje skokartong kommer det också finnas en unik handritad karta över Lake District med en kortare berättelse om skorna.

Dessa finskor dyker upp på Shelta vid release så klart. Vi återkommer med mer exakt datum. Stay tuned! 

lake-district-pack-details-back.jpg

lake-district-pack-details-top.jpg

lake-district-pack-details-tounge.jpg

m576cdw-outside.jpg

m576cdw-pair.jpg

m576csb-outside.jpg

m576csb-pair.jpg

m576csf-outside.jpg

m576csf-pair.jpg

Här hittar du New Balance på Shelta.