P3 Bagdad featuring PST/Q i en exklusiv intervju från 2005.

asasasasasa.jpg

Lyssna på hela P3 Bagdad´s intervju med PST/Q på spelaren nedan, eller ladda ner som mp3-fil här (Zshare-länk).

[audio:http://www.runforshelta.com/wp-content/uploads/2011/01/01-P3-Bagdad-x-Pst_Q-exklusivt-på-runforshelta.com_.mp3|titles=P3 Bagdad x Pst_Q (exklusivt på runforshelta.com)]

Året var 2005 (läs med Hans Villius röst). Jag, med mitt då fortfarande ganska nyöppnade Shelta, och min goda vän Carl-Magnus Helgegren (SR/P3) hade bestämt oss för att skruva till Sveriges Radio´s programutbud och fick i uppdrag att göra en pilot till ett radioprogram som vi valde kalla P3 Bagdad. Vår idé var väl i korta ord att skapa kvalitativa radioprogram med intellektuellt snöiga och intressanta intervjukaraktärer, kring en DJ-mix med livekänsla och äkta Andra Lång-vibe. Jag kommer ihåg att jag och Carl-Magnus diskuterade vilken personen vi skulle inkludera i pilotprogrammet skulle bli. Vi talade bl.a. om Thorsten Flinck, men han var svår att få tag i och kanske inte så relevant för vår tänkta målgrupp. Vi funderade på Leila K, men hon verkade på tok för galen, och vi var dessutom ute efter vasst verbalt innehåll. När Pst/Q dök upp i vår diskussion enades vi båda direkt. Att han sedan bara var ett telefonsamtal och ca 500 meter bort gjorde inte saken sämre. Vi krokade med Petter någon dag senare på Pusterviksbaren och intervjun gick ner.

Jag hade i stort sett glömt P3 Bagdad, men när Pst/Q för några dagar sedan från ingenstans helt plötsligt twittrade om intervjun, och sedan hörde av sig kort efter, enades vi i samförstånd med Carl-Magnus Helgegren om att detta osläppta material helt enkelt måste släppas. Inte en dag för tidigt. Pst/Q talar bl.a. om simmande insekter, leksaker som är bra att slåss med, runda kompisar, samt rimmar på jeansväst. Carl-Magnus Helgegren intervjuar och jag deejayar. Då detta är ett pilotprogram är detta en nerkortad version på ca 13 minuter, men de faktiska programmen var planerade att spänna över en timme på radio.

Enjoy vänner! Exklusivt på bloggen som med tiden kommer bli er favoritblog – RunForShelta.

eeeeeeee.jpg
Länkar:

PST/Q på Twitter
Carl- Magnus Helgegren Ljud & Text
DJ Digga mixtapes, remixer och produktioner
Shelta

2 thoughts on “P3 Bagdad featuring PST/Q i en exklusiv intervju från 2005.

  1. c-m

    Det lustiga var att vi körde detta koncept genom SR och de hade svårt att genrebestämma piloten. är det musik eller intervju? till slut landade vi hos musikproducenterna som lät oss förstå att SR inte behövde ytterligare två vita killar som gjorde genreprogram. vi kontrade med att det var den mest kvalitativa flödesradio man kunde hitta. Vi hade tjuvlyssnat på hur det lät på BBC:s utsändningar (motsvargheten till P3) och vad som rörde sig inom Public Service. Inget svar. Fail.

    Sen går det 5 år och så får man höra P3 tänker lägga om sin tablå för att skapa fler luckor för program med inbjudna dj:s och blanda det med artistintervjuer (Musikguiden mm) och eventuellt kommande projekt för flödesradio med samma upplägg dagtid. suck. och suck my dick.

  2. […] This post was mentioned on Twitter by André @ Shelta, Ametist Azordegan, Pstq, Shelta | shelta.se and others. Shelta | shelta.se said: Tidigare osläppt intervju/radioshow som vi gjorde redan 2005 med Pst/Q, nu live för din favoritblog! | RunForShelta http://bit.ly/eDPF8B […]

Comments are closed.