Release compilation volume 1.

release.bandcamp.jpg

De senaste åren har det bubblat ut mycket bra musik från Belgien. Framför allt genom välskrivna och djupgående bloggar som On Point och Onda Sonora, radioprojekt som Laid Back (LDBK) och audiovisuella själar som t.ex. Eckelwood. I dagarna släpptes den första Release-samlingen som ett samarbete mellan dessa fyra tungviktare. Det här är kanske inte för alla, men det är ett intressant och välproducerat europeiskt tidsdokument á la november 2010, från både etablerade och oetablerade DJ´s och producenter. Pumpar detta på jobbet idag, och gillar du den hiphoptroniska och instrumentala post-Dilla-vibben kryddat med lite japanskt pojkrumsproduktion och berlinsk smuts så kan du nog känna det här. Info på artisterna i fråga hittar du på Release’s sajt här.

Klicka på “Buy now” för att ladda ner albumet gratis här (har du en givmild sida nu kring jul kan du även välja att donera till Release-projektet).

Playlist “Release – volume 1”

1. JtotheC – Layerman
2. Billy Palmier – Time Zero
3. Versatell – Slow
4. MonkeyRobot – Symbiosis
5. Toma – That NY Feeling
6. Weedy – If The Spirit Moves Ya
7. 72 Soul ft. Brise – Fool is Blind
8. UpHigh Collective – Blend (i-Sa edit)
9. Panzer Kunst – Eating One’s Own Cat Food (Remix by Shepherd feat. Isa Lain)
10. SkyFix – MonoWe
11. SubReachers – Taking House Back
12. San Soda – Gala + Tiësto + Fergie
13. Shepherd – 10% (Panzer Kunst Remix)
14. 1352 – Wopa tune
15. Jazzanova – I Can See (Title Remix)