Kangol på Shelta.

Efter mycket jagande, strul med leveranser, trixande och fixande kan vi nu äntligen ge ett positivt svar till de tjatande kunder som legat på oss angående Kangol. Första leveransen dök upp i förrgår, och mer (bl.a. den klassiska Bucket-hatten) dyker upp inom en snart framtid, om allt går enligt planerna. Kangol startades för övrigt i England 1938 av Jaques Spreiregen. Namnet “Kangol” är en sammansättning av olika materialnamn som man använder i dessa trevliga huvudprydnader; K:et kommer från “silk”, ANG från “angora” och OL från “wool”. Under de tidiga åren kring och efter Andra Världskriget var Kangol´s headwear värsta rikemansfashion, och både The Beatles och Prinsessan Diana sågs bära Kangol. Fint skulle det va! Den stora switchen kom på 80-talet när hiphop-pionjärer och idag legender som MC Shan, Slick Rick, LL Cool J och Kool Keith anammade märket. Och det är där vi kommer in i spelet… Här hittar du Kangol på Shelta.

Kangol Tropic 504 Ventair.jpeg

Shelta´s supermodell Blingvar Stenmark är kanske inte lika hård som Kristoffer Vallnäs nedan, men vi kände att en referens är ju ändå att hurra för.

bi.jpg