COLORS x SHELTA x PUMA onsdag 4 augusti @ Nef

Efter förra årets succé är det nu dags igen för oss att tillsammans med Colors styra upp årets Sneaker Day 2010! Vi har tillsammans med Colors och vår huvudsponsor Puma sett till att denna kväll/event ska bli något i hästväg, och har inte sparat på krutet whatsoever. Vi på Shelta kommer göra hela dagen och natten till en megafest så välkommen att joina oss!

COLORS x SHELTA x PUMA
ONSDAG 4 AUGUSTI @ NEFERTITI
SNEAKER DAY 2010
WHITE NIGHT
DÂM-FUNK (US), LEYP (NL), DJ SPINDOCTOR (UK), DJ MELLE MEL (NL), GODENZONEN

Dâm-Funk (Los Angeles, Stones Throw)
På scen med sitt liveband står Los Angeles och kanske världens enda sanna boogiefunkrepresentant Dâm-Funk, för sin enda spelning i Sverige i år. Hade kunnat skriva en roman om Dâm-Funk som DJ och musikaliskt fenomen, men kortar ner det till att det är få DJ´s idag som lyckas återskapa en svunnen klubb-era, ljudbild och känsla så som Dâm-Funk.

Leyp (Holland)
De partyglada och talangfulla tulpangossarna från holländska sneakerkollektivet Leyp besöker oss i år igen med sin världsunika sneakerutställning av flippade sneakerkreationer och sneakerkonst. De är totalt 12(!) pers och deras DJ Melle Mel med crew kommer hålla låda bakom skivspelarna, medan andra delar av Leyp-klanen kommer stå för live art både på sneakers och kanvas.

DJ Spindoctor (London, UK)
Det första namn som dyker upp när det kommer till bokningar och klubbar på London´s hiphop/soul/breaks-scen är vår polare Rod a.k.a. DJ Spindoctor. Tillsammans med skivbolaget BBE håller han hela London on lock och vet exakt hur man styr upp ett party London-style!

Puma iconic sneaker history och Puma Mongolian Barbeque
Puma kommer displaya sina ikoniska sneaker-styles som under årtionden varit stor del av sneakerkulturen och dess utveckling. Puma kommer även ställa ut sin out-of-this-world sneakervagn kallad The Mongolian Barbeque där man kort sagt väljer ut och plockar ihop sina sneakerbeståndsdelar, stoppar ner dem i en brownbag, skickar dem till Puma-laboratoriet och sen får sina unika Puma kicks hemskickade till sin adress någon vecka senare. It´s like magic…

Customized sneakers
Vi har bjudit in ett gäng designers och konstnärer som tillsammans med Leyp under kvällen kommer förvandla vita Puma-sneakers till fotburna konstverk.

White Night
Kvällens färg är vitt, och dresscode självklart sneakers.

Streetfashion Street Team
Under kvällen kommer svenska bloggen Streetfashion.se sända allt som sker live på storbild, intervjuer, customized sneakers, stalka dig för DJ requests mm…

Mer info kommer inom kort på vår blog, Facebook, Twitter samt på Colors hemsida

Lite videos…


Dam-Funk – Mirrors


Leyp styr upp åt Adidas…


Just Blaze gästar DJ Spindoctor i London…

Välkomna till årets fest!