Colors 21/7

Colors-sommaren fortsätter, nästa onsdag i lite mörkare toner.

“Nu är det äntligen dags för något många längtat efter, nämligen Colors årliga Ping Pong Blockparty. Återigen är det “färgen” svart som gäller. Och då finns det alltså ingen som helst anledning att inte komma klädd så svart som om det vore dags för begravning. Även denna gång presenteras rundpingisen i samarbete med det kreativa kollektivet Stuffa som också deejayar under kvällen.

Den svarta Colors-scenen invaderas ikväll av Stockolms nya supergrupp: Hur Högt!
Gruppen består av Thomas Rusiak, Näääk, Nimo & Adiam. Rusiak som sedan länge är ett av de mest respekterade namnen på den svenska hiphopscenen, både som artist i eget namn och som producent. På senare år har Rusiak fokuserat allt mer på rockmusik, famförallt i samarbete med sångerskan Adiam Dymott, som var en av de mest omtalade debutanterna 2009 med sitt kritikerrosade självbetitlade album. Näääk var utan tvekan en av de hetaste nya rapparna förra året och albumet ”Näääk Vem?” nominerades bl.a till P3 Guld. Vapenbrodern Nimo har ännu inte släppt sin albumdebut men har genom mixtapes och gästspel gång på gång visat att han är en av de mest begåvade svenska rapparna just nu.

Hur högt’s gemensamma, ännu obetitlade, album släpps i höst på Slang Musik och de gjorde just sin första livespelning på Peace & Love festivalen. Första singeln ”Hur Högt?” gästas av Jensa från Hoffmaestro och DJ Viet-Naam.”