Matblogg.

I tider som detta så bloggar ju varenda människa om deras matvanor och what so ever. Så vi tänkte inte ligga efter och stoltserar med en klassisk äpplepaj bakad av självaste Jessica som gick upp 8 och kände bak-vibben bara för att kunna bjuda på en ståtlig eftermiddagsfika. Lidebloggen köpte glass och eftermiddagen var räddad med den mustigaste fikan på veckor.

Här kommer receptet från Fika-kvinnan.

5 stora äpplen som man skalar och skär i skivor
2 dl vetemjöl
1 dl socker (ta två för extra sötma)
125 gram smör

Sedan skall man ju tillaga den också och då steker vi upp ugnen på 175 grader. Skala, kärna ur och klyfta äpplena. Lägg dem tätt i en form.

Blanda mjöl och socker och häll det över äpplena. Skiva kylskåpskallt smör och lägg det över, så att det täcker mjöl- och sockerblandningen. Grädda i ugnen tills ytan fått en gyllenbrun färg, ca 45 minuter. Tillsätt gärna lite bakpulver och skitmycket kanel så är det good to go. Slice it up och servera med glass eller grädde.

Mat-Tina aint got shit on us!

DSC_0092.jpg

DSC_0090 copy.jpg02s10-mat-tina-422__551721 copy.jpg