Red Bull Manny Mania

I år söker Red Bull Manny Mania över hela världen efter de skickligaste manualskatarna. Tävlingen är öppen för alla amatörskatare och äger rum i 25 länder på sex kontinenter. Vinnaren från varje land får visa upp sina skickligheter på den stora världsfinalen i staden som aldrig sover, New York. Förutom ära och berömmelse får vinnaren även en plats i den prestigefyllda tävlingen Red Bull Manny Mania Pro som hålls dagen efter och endast är för inbjudna åkare.
Under de senaste tre åren har tusentals manualskatare deltagit i Red Bull Manny Mania runtom i USA och Storbritannien. I år växer tävlingen på den globala skalan då skatare från USA, Europa, Afrika och Mellanöstern kommer kämpa om en eftertraktad plats i världsfinalen som hålls i New York den 21 augusti.
Finalen kommer att bedömas av en jury bestående av proskatare. Vinnaren får inte enbart ära och berömmelse utan även ett wildcard till Red Bull Manny Mania Pro som hålls dagen därpå.
Deltagandet av några av de bästa skateboardåkarna i världen så som, Eric Koston, Chad Muska, Joey Brezinski och Brandon Beibel samt nykomlingar som Eli Reed och Mike Mo Capaldi har bidragit till att Red Bull Manny Mania Pro nu blivit en del av den legendariska skateboardveckan i New York.
Vem kommer ta hem den ärofulla segern i år?
Red Bull Manny Mania 2010 ger dig möjligheten att kämpa dig upp genom Sverigekvalen till den största arenan i världen för att få möta några av världens grymmaste åkare.
Den svenska kvaltouren rullar ut i Sverige med första stopp i Växjö den 19 maj. Vi kommer att köra en timmas freesession med våra egna Red Bull Manny Mania manual pads. Vid varje kvalstopp går 2-4 skatare vidare till Stockholmsfinalen, genom en Game of Skate, skatens egna Följa John.
Kvalsessions

19 maj – Växjö Skatepark, Växjö (18:00, anmälan 17:30)
20 maj – Stapelbäddsparken, Malmö (18:00, anmälan 17:30)
21 maj – Actionpark, Göteborg (18:00, anmälan 17:30) (OBS! Ny plats sökes.Info inom kort.)
22 maj – Vivallaskolan, Örebro (14:00, anmälan 13:30)
23 maj – Himmelstalund, Norrköping (14:00, anmälan 13:30)
27 maj – Brotherhood Plaza Skarpnäck, Stockholm (18:00, anmälan 17:30)
28 maj – Skateplaza, Gävle (18:00, anmälan 17:30)
29 maj – Umeå Skatepark, Umeå (14:00, anmälan 13:30)

Nationell final
12 juni – Stockholm

Internationell final
21 augusti – New York

Regler:
– För att få delta måste du ha fyllt 14 år innan den 21 augusti 2010
– Du måste vara svensk medborgare
– Du får inte vara en professionell skateboardåkare dvs. leva på skateboarding eller ha deltagit i en professionell tävling tidigare
– Du får inte ha eller har haft en signaturprodukt som säljs/sålts i butik