Store pics från Shelta och Shelta Sneakers…

Om Shelta

Shelta är en butik, skrockplats och solid streetinstitution baserad i Göteborg. Vi slog upp dörrarna till Shelta på Andra Långgatan sommaren 2004, och sedan 2009 finns vi även representerade i Göteborg City på Shelta Sneakers på Södra Larmgatan. Shelta föddes ur passionen från bl.a. deejaying, grafisk design, skateboarding, musikproduktion, mixtapesläpp, klubbkultur och annat gott.

Vi har skapat Shelta direkt från hjärtat så som vi vill ha det. Vi gillar när produkter är knutna till storys, när det finns en länk till själva ursprunget, och vi strävar efter att man alltid ska kunna relatera. Men det handlar om mer än bara sneakers, kläder och prylar – det handlar om hänget med glada coola människor vi träffar eller får arbeta med. Det handlar om samplingen vi inte lyckats lista ut än. Det handlar om att catcha den där heelflipen. Det handlar om att planera dagens soundtrack. Och det handlar om att ta en kopp på bänken. Vårt mål är att utnyttja inspirationen från det vi gillar till att leverera vad vi anser vara toppnivån i streetkultur.

Andra Långgatan

Lokalromantiken kring Andra Långgatan är stark hos oss, och gatan är i stort sett vårt hem där vi äter, dricker, festar och hänger runt dag som natt. Gatan är nära belägen Göteborg´s fiskehamn och har sedan länge en stökig historia. En gång i tiden fanns ett högt plank vid gatans början vid Järntorget, för att vanligt folk skulle slippa ta del av gatans misär bestående av bordeller, porrbutiker och nersupna sjömän som låg i hamn över natten. Man har så klart städat upp Göteborg´s red-light district, och idag samsas stripp- och porrklubbarna med flera kreativa småföretag, butiker, ölcaféer och restauranger. Är du och hälsar på i Göteborg så missa inte denna unika del av staden som t.o.m. New York Times har skrivit en artikel om.

Adress och öppettider

Shelta (original store)
Andra Långgatan 21
Göteborg
(klicka för karta)

Måndag-Fredag 12.00-18.30
Lördag 12.00-17.00

Shelta Sneakers
Södra Larmgatan 18
Göteborg
(klicka för karta)

Måndag-Fredag 11.00-18.30
Lördag 11.00-16.00

Nedan bilder från våra båda butiker plåtade av Shelta´s Hampus Lideborg.