Heja Puma Suede!

Som tidigare nämnt öser det leveranser nu och vi på Shelta är mer än nöjda över att Pumas kartonger äntligen kommit fram, vi lovar att det ser riktigt bra ut alltså!
Den första modellen är Suede som kom i mer färger, en sko som många förknippar med Tommie Smith, atlet och wide receiver i det Amerikanska fotbolls laget, AFL. Denne herre var den första som slog 20 sekunders rekordet då han på 200-meters finalen, under de Olympiska spelen i Mexiko 1968, sprang in på tiden 19.83 sekunder (snabb så in i…). När det var dags för prisutdelning visade han och John Carlos, mannen som blev 3:a, “The black power salute” som blev väldigt uppmärksammat och som idag är en egen staty man kan se i San Jose. Ni kan ju gissa vilka skor herr Smith bar, jomenvisst, Puma Suede. På bilden nedan kan ni se statyn och om man tittar noggrant så bakom herrn i mitten så är det en stor sko…

I alla fall, detta kan man spinna vidare hur långt som helst om, men för att inte tappa tråden så har Puma Suede även en krok inom danskulturen. Skon blev en stor ikon för b-boysen som breakade loss ute på gatorna runt 80-talet, där man gärna skulle byta skosnören till andra färger och “fatties“… Idag är den minst lika populär bland dansarna som den var för 20 år sedan, som den är till ett par sjyssta brallor på fiket!
Nu har vi som sagt fått in nya riktigt fina färger, svart, mörk grön, gul och röd, materialet är samma som namnet; suede. Klicka här för att hitta dina favoriter och kanske fynda ett par extra nu på rean!One thought on “Heja Puma Suede!

  1. brytarn

    Puma Swede?

Comments are closed.