500, 700, 800…

Oh yes folket! Äntligen har det anlänt lite mera goa grejer från Adidas. ZX500, ZX700 och ZX800 som jag vet att många har suktat efter!

Den första är en ZX500 och är en runner modell som kom först 1984, tanken var då att det skulle vara en sko som var så lätt som möjligt men som även andades mycket. Cyan blue/Flamingo heter färgsättningen som vi fått in nu på Shelta och det första jag tänkte var sol, värme och exotiska frukter, vilket inte blev en besvikelse för ögat, utan tvärtom! I material som filt, nylon, mesh och lite suede vill man dansa hela natten lång i dessa goa blåa, ljusgråa och flamingo färgerna. Finns till både den mindre och större foten.
Nummer två är en ZX700 och kom från början år 1985 och var en runner som inte bara löpare diggade utan även dom mer stilmedvetna. Denna modell är en av dom minst “tekniska” i ZX familjen och färgsättningen black/yellow/grey känns och väldigt simpel och clean i positiv bemärkelse. Filt, mesh och ripstop nylon kickar dessa stilrena sneakers!


Sist men absolut inte minst fick vi en ZX800 som kom lite senare än dom andra två, år 1988 och var den första sneakern från Adidas att använda Torsion support system. I klassiska svart och vit kombon kommer dessa i mycket fina material som suede och läder, och har rutigt läder i partiet nära hälen och tungan. Är från Adidas Black Pack. Classic it is, classic we got!


2 thoughts on “500, 700, 800…

  1. Anonymous

    Är 700-skorna veganska?

  2. Jessan

    Yes yes, helt syntetiska!

Comments are closed.