Tre franska favoriter så här en söndagsmorgon…

Spenderade mycket tid i Frankrike mellan 1995 och 1999 och franska artister från framför allt Marseille och Paris spottade ut dopeness på verlan (den franska komplexa slangen) under denna tiden. Så här en söndag när det är kallt och soligt känner jag vibben… Först ut är Marseilles Shurik´n från hans solo-projekt utanför IAM-familjen. Spåret “Samurai” är en classic i Marseilles suburbs, och herr Shurik´n själv har faktiskt vunnit ett europeiskt mästerskap i martial arts 1998, så han är true to the game med denna låt 🙂 Det andra spåret är oxå från IAM, fast här då som hel grupp med alla sex medlemmar. De släppte sitt fjärde album “L’école du micro d’argent” 1997 och har ni missat detta mästerverk så go cop it! Tredje spåret är en mörk och monoton R&B-dänga från Taxi-soundtracket… Trevlig söndag!