Branding 101: The Hundreds.

The Hundreds is HUGE!
Bobby och Ben Hundreds startade detta varumärke 2003 och har på bara 6 år lyckats göra collabos med exempelvis Casio, Forum Snowboards, És och kanske deras fräschaste med Disney som släpptes förra året.
Enligt skaparna själva vill Hundreds identifiera sig med Los Angeles/Kalifornien kulturen och södra kaliforniens skateboarding, hip hop, punk och surf kultur. Designen på kläderna skickar vibbar allt ifrån 80-talets independent surf/skateboard affärer till 90 talets sköna era med G-funk, snap-back kepsar, westcoast-vibben och bara översta knappen knäppt på sin svart/röda flanell.

När märket startades var budgeten låg hos Bobby och Ben, det var dyrt att printa upp tees och hoodies, därför släpptes dem första tre kollektionerna bara i 100 exemplar per plagg. När folk började köpa mer expanderades det snabbt och vad som först såldes till polare på gatan blev ett respekterat streetvarumärke som nu har över 400 återförsäljare och två huvud butiker. Butikerna kan man hitta i San Francisco och Los Angeles där de båda är inredda helt i svart så det känns som man går in i en grotta, i affären i S.F. har dem faktist sin egen fantomengrotta som under speciella releaser utnyttjas som en bar där dem bjuder på bärs och skön musik.

Några av dessa speciella releaser är när dem just släpper plagg i endast 100 exemplar, precis vad som gav märket sitt namn. Oftast är det tees eller kepsar med The Hundreds huvud affärers adresser på, i San Francisco ligger affären på Post street medans i Los Angeles kan man hitta den på Rosewood. Dem har redan släppt tre kepsmodeller från New Era och har även lanserat ett par stycken “The Rosewood Collections”. Exempel på kepsarna kan ses nedan.


Skulle ni vilja läsa mer om Hundreds eller följa deras “lifestyle” blog rekommenderar jag att kika på http://www.thehundreds.com/ eller kolla upp boken Bobby skrev om hur det är att starta upp ett streetwear varumärke.

Vi på shelta känner starkt för Hundreds och har nu fått in lite nya grejer från deras höstkollektion. Med lite cleana tees och några snap-backs i äkta 90’s Raiders utförande slår sig Hundreds in i det gråa Göteborgs vädret.

The Hundreds på Shelta.se