IAM1Journey @ Studio nu på fredag

Som ni kanske märkt så har vi sedan ca en vecka tillbaka kittat både Shelta på Andra Lång och Shelta Sneakers på Södra Larmgatan i sann Air Max 1-anda. Nu på fredag firar Nike den klassiska Air Max 1-skon med en utställning på Studio i Stockholm.

Air Max 1 introducerades 1987 som löparsko och nådde snabbt ikonstatus med sin synliga airbag, lättviktsdesign och färgsättning. Under en semester i Paris besökte Nikes designer Tinker Hatfield det nybyggda och kontroversiella Georges Pompidou Center. En byggnad som med sina synliga rörledningar och starka färger blev en stor inspirationkälla till Air Max 1 skons unika design. Med den exponerade luftkudden och sportigt röda färg utmanade skon dåtidens föreställningar om hur en sneaker skulle se ut, vilket bidrog till att skon snabbt blev populär även utanför löparspåren. Hösten 2009 lanseras Air Maxim – en ny version av den klassiska skon uppdaterad med modern teknologi och design.

Utställningen visar upp originalskor och en illustrerad tidslinje som från 1987 till 2009 presenterar Air Max 1:s väg från löparsko till den uppdaterade designklassiker skon är idag. Svenska samlare och Air Max 1 fans kommer också att finnas på plats för att visa upp sina favoriter och berätta sina egna historier om skon.

Utställningen är gratis och öppen 15 – 23 augusti.

Studio, Åsögatan 115 i Stockholm

Öppettider:
Måndag – Fredag 12:00-19:00
Lördag – Söndag 12:00-17:00

Mer information om The IAM1 Journey hittar du på www.nikesportswear.com