Quickstrike direkt från Utah

Tinker Hatfield, mannen bakom en rad Jordan-modeller och en legendar inom Nike, har sedan länge arbetat med lite hemligare projekt på Nikes ACG-label. ACG står för All Conditions Gear och designar outdoor-dojor som allt som oftast hittar in till asfalten på ett eller annat sätt.
För att fira ACG:s 20-årsjubileum bestämde man sig för att återproducera ett gäng gamla modeller och det kanske starkast lysande exemplaret är Air Mowabb som fått sitt namn efter klättringsparadiset Moab, Utah. Mowabb släpptes första gången 1991 och är en hybrid mellan Air Huarache och Wildwood som båda var tidiga outdoormodeller hos Nike. Det har snackats om den här dojan ett bra tag nu så vi är så klart väldigt glada att den äntligen landat i butiken.

Air Mowabb släpps fredag 27 februari.