The Foreign Exchange är tillbaka…

Har inte riktigt hunnit lyssna in mig The Foreign Exchange´s nya skiva “Leave It All Behind”, men är den bara hälften så bra som deras debut Connected från 2004, så kommer den ändå platsa som årets bästa skiva (även om det bara gått drygt två veckor på detta året)… Det här är hiphop exakt som jag vill att det ska låta när det kommer till album man kan lyssna helt genom (vilket är ovanligt idag…). Blanda Bonobo´s produktioner, Little Brother´s helhet, Architeq´s känsla på “Birds Of Prey EP”, Tribe´s “Midnight Marauders” med soulhousiga inslag typ Trus´me, så får ni en känsla av det ljudlandskap som producenten Nicolay styr upp. Första skivan Connected producerades genom att skicka ljudfiler fram och tillbaka till Little Brother-rapparen Phonte över Atlanten, och de båda träffades inte i verkligheten förrän efter att deras debut släpptes på BBE. “Leave It All Behind” känns lite mer experimentell än “Connected” (som enligt mig är ett av 2000-talets bästa hiphopalbum), mindre rap, mer ljud, och aningen svårare att ta till sig, men den växer på mig… Cop it!


The Foreign Exchange – Connected (2004)


The Foreign Exchange – Leave It All Behine (2008)