Ladda ner den där riktiga funken från Dam-Funk…

Det är när man har som mest att stå i som man ofta försvinner ut i cyperrymden och landar på en blog, som tar en till en annan blog, som i sin tur länkar en till flera andra bloggar långt därifrån man först började… Ändå sedan jordnötssmörsvargen och hans Stones Throw tog Los Angeles-baserade Dam-Funk under sina vingar har jag försökt kolla upp det mesta Dam-Funk släpper eller lägger sina fingrar på, då jag är en sucker för den där pre-elektroniska boogiefunken från 80-talets första år. En genre där enligt mig det mesta ofta faktiskt är skit förutom de klassiska och mer kommersiella bangersarna från grupper som Cameo, Prince-proddade Mazerati, Slave och Tom Browne. Dam-Funk´s skills som cratedigger sträcker sig dock långt längre då han alltid lyckas hitta de bäst gömda guldkornen från 80-talets boggiefunkundejord. Som DJ skulle han lätt kunnat vara direktimporterad från nån sliskig klubb i Los Angeles innerstadshoods nån gång kring 1982, då han mixar sjukt old school och på denna mix även pratar med ett sjyst feel-good-flow mellan varje låt, något som inte är så vanligt bland de många bajsnödiga DJ´s som idag bara beatmixar matematiskt uträknade instrumentala beats under sina solbrillor och låtsasswagger. Mixen är tagen från Brooklyn Radio

Ladda ner mixen här..

Playlist:

Wizzard – These Are The Eightys (Club Version) (1982 Wizsong)
The Keith Diamond Band – All Night Rocker (1981 Millennium)
Terry Burrus and Transe – Love Rockin’ (1983 Arista)
Midnight Express – Danger Zone (1983 Tri Fire)
Cliff Dawson – I Can Love You Better (1982 Boardwalk)
Omni – Body Groove (Dub Mix) (1983 Mercury)
Gunter Phillips – 1-2-3- LUV (198? Stanpico)
Raymun – Do You Feel Like I Feel (1983 Clockwork)
Wickett – Can’t Get Enough Of You (1983 Mr. T)
David Astri – Dancing Digits (Option “B”) (1983 Award)
Airforce – Body Data (1983 AVI)
Kevin McCord – Never Say (1985 Presents)
Prince & The Revolution – 17 Days (1984 Warner Bros.)
The General – Life In The Big City (1983 Vee Kay)
Home Boy aka ‘Cecil Lyde’ – A Love Connection (1986 Al West)
Dãm-Funk – Burgundy City (2008 Stones Throw)