Ben Drury & Hitomi Yokoyama quickstrike collabs – worldwide release 8/8-2008 kl. 12.00

År 2006 samarbetade Nike med 3 st designers i den omtalade Air-U-Breathe-kollektionen. Kollektionen bestod då av en Air Stab av japanen Hitomi Yokoyama (Gimme 5, Goodenough UK), en Air Max 360 av Philly-native Kevin Lyons (som designat för bl.a. Girl Skateboards, Commonwealth Stacks, HUF, Stussy, Tokion Magazine…) och en Air Max 1 designad av britten Ben Drury (Mowax records), och denna Air Max-etta måste jag säga är en av mina sneakerfavoriter genom tiderna. Nu har denna dundertrupp samarbetat än en gång med Nike och styrt upp detta släpp inspirerat och tillägnat olympiaden 2008. Skorna släpps endast på utvalda sneakerbutiker runt om i världen med datumet 08/08/08, alltså nu på fredag den 8:e augusti, och vi släpper dem på Shelta kl. 12.00. Ett mycket fint släpp från riktigt intressanta designers.