Dissizit 2008 ladies and gentlemen…

Folk har varit på oss om Dissizit ända sedan Madonna-teesen tog slut förra hösten… Idag levererade det stenhårda Los Angeles-reppande streetwearmärket sin nya kollektion, och ni kommer inte bli besvikna… Nedan har vi klippt in vår blogpost om märket som vi skrev i höstas… I butik nu, snart på webben…

“Bakom den senaste kollektionen från det Los Angeles-baserade Dissizit ligger den talangfulla och smått legendariska graffaren och konstnären Slick och f.d. House Of Pain-medlemmen Danny Boy O´Connor (nu i Coka Nostra possen med Ill Bill och DJ Lethal mm…). Slick har varit med ett bra tag och gjorde bl.a. omslaget till Pharcyde´s debutskiva “Bizarre Ride II The Pharcyde” från 1992, målade i Ice Cube´s video “Who´s The Mack” (se videon här) från iskubens solodebut “AmeriKKKa´s Most Wanted” från 1990, och på senare tid har han bl.a. fått creds för sitt bidrag till Stussy´s första och omtalade World Tour-släpp. Ni som varit med oss på Shelta ett tag kanske kommer ihåg Slick´s collab med sneakermärket Westmill som vi hade på Shelta för ett drygt år sedan. För att ta det ännu längre ner memory lane så ligger Slick även bakom Third Rail som ni graffare kanske kommer ihåg, samt skatepunkmärket Fuct Clothing som gjorde väsen om sig på 90-talet. Kolla in Slick´s artist page här för att inse att den här mannen presis som denna klädkollektionen är av riktigt tung kaliber. Dissizit uttalas “This is it”, och är ett nostalgiskt citat från målaren Iz The Wiz i graffitidokumentären Style Wars från 1983.”