L-R-G spring 2008 delivery 1 @ Shelta

Våren har nått Andra Långgatan och Shelta, och det har även vårens första leverans från The Lifted Research Group. L-R-G är tveklöst ett av världens mest uppskattade streetwear brands med representerande rapskallar som Kardinal Offishal, De La Soul, Just Blaze, Smif-N-Wessun, Alchemist, Little Brother, DJ Revolution mm. och skatare som Chico Brenes, Karl Watson, Rob Gonzales, Adelmo Junior, Jack Curtin mm på sitt skateteam.

Vi på Shelta är agenter/distributörer för L-R-G i Sverige, och vi har stenkoll på alla L-R-G´s produkter, kollektioner mm. sedan day one, så vi tänkte förklara lite hur det ligger till med kollektioner, säsonger, släpp mm här och nu…

L-R-G har fyra kollektioner per år; Spring, High Summer, Fall och Holiday. Dessa kollektioner är i sin tur uppdelade i olika leveranser med ca en månads mellanrum (t.ex. Spring 1 kom nu i veckan, Spring 2 kommer om ungefär en månad, och Spring 3 en månad efter det…). Varje år i varje kollektion levereras en och samma Grass Roots-kollektion som ser likadan ut under hela året, för att sedan nästa år uppdateras aningen men, ändå behålla samma struktur. Grass Roots-kollektionen innehåller alla sorts plagg du kan tänka dig, linnen, jeans, warm ups, hoods, kepsar, you name it…, och är alltid den lite stilrenare kollektionen som inte flippar lika mycket som de övriga kollektionerna. Grass Roots-produkter ligger även alltid lite lägre i pris än L-R-G´s övriga plagg. Sen har vi de övriga kollektionerna där man aldrig är sen på att ta ut svängarna, och där plaggen endast tillverkas en gång och endast levereras vid just denna leverans, vilket innebär att är det slut så är det slut, och då kommer aldrig just denna produkten tillbaka (tråkigt för dig som missat just det plagget, men desto bättre för dig som var snabb och fick tag plagget innan det tog slut).

Vad som skiljer L-R-G från många andra streetwearmärken inom samma genre, är att L-R-G´s provkollektioner är så enormt stora (ofta 10 gånger så stora som sina konkurrenters…) vilket innebär att butiker som köper in L-R-G kan välja bland otroligt många styles och på så sätt ta in produkter från kollektionen som ingen annan butik valt. Vi har fått kommentarer om att den amerikanska L-R-G-kollektionen ser annorlunda ut än den europeiska, men detta är fel, vi handlar från exakt samma kollektion i Europa och Sverige som man gör i USA.

Med det sagt, vad är då nytt med denna kollektionen 2008. Grass Roots-kollektionen är uppdaterad, nya snitt, sömmar, loggor, prints mm, dock fortafarnde stilrent och bra i pris. Det har kommit en helt ny fit på jeansen som heter True Straight Fit Jean. Detta är en en aningen smalare modell som är avsmalnade neråt och har en perfekt sneakerfit. De tre fits som är bra på L-R-G är; Classic 47 Fit (mellanbaggy, helt klart den populäraste), Big Tree Fit (baggy), samt den nya True Straight Fit som jag skrev om… Tillbaka är de fantastiska Grass Roots Tank Top i tre olika färger. Bättre linnen än så här hittar ni inte på marknaden, perfekt fit, längd, bredd, material + att de är lika bra efter du tvättat dem 10 gånger… Cargo shorts precis så som vi vill ha dem, pikétröjor, vårjackor M65 goes L-R-G stylee, MF Doom-inspirerade tees mm.

Håll till godo. Get lifted.