Nike vs. Buro Destruct & Experimental Jetset

Nike söker cred där de vet att cred finns. Under NIKE [co]+LAB series har man denna gången samarbetat med Buro Destruct och Experimental Jetset på två full zip hoodar. Buro Destruct från Bern i Schweiz är en banbrytande designbyrå som slog hårt genom den yngre designvärlden i slutet av 90-talet. Deras galet snygga grafiska böcker de släppte på creddiga Die Gestalten Verlag är än idag inspirationskälla till mycket design med europa- och japanstuk. Nike har insett tyngden i denna klan och har därför styrt upp en råclean colab med dem. Experimental Jet Set är en Amsterdam-baserad designbyrå och de har twistat Nike´s Gravity-concept och printar “To Hell With Gravity” över en hel hood.

Här har ni lite externa länkar för er intressearde:

Buro Destruct
Experimental Jetset
Die Gestalten Verlag