Puma Yo! MTV Raps collection @ Shelta

Puma släpper en limited kollektion dedikerad till Yo! MTV Raps, som gick varmt på MTV på 80- och 90-talet. Vi kommer få in skorna i dagarna, men redan nu kan vi erbjuda den tillhörande hooden och och två track jackets.

Vill du läsa mer om Puma Yo! MTV Raps-sneakersläppet så klicka här.


Rap-pionjärnen och Cold Chillin´-signade MC Shan (som faktiskt är Marley Marl´s kusin) var inblandad i en av de tidigare rap-beefsen, där han och KRS-One slogs om huruvida det var Queens eller Boogie Down Bronx som var hiphopens födelseort. Detta är the original track jacket som man är van att se MC Shan i på alla bilder och album från sent 80-tal.

Enligt mig en av MC Shan´s bättre låter “Time To Defend Ourselves” från Juice Crew-tiden…


Denna track jacket är dedikerad den legendariska guldkedjeälskande Juice Crew-medlemmen Big Daddy Kane från Brooklyn. Kane signades på Cold Chillin´ 1987 och släppte samma år sin debutsingel “Raw” som har blivit samplad och sönderscratchad till döds av DJ´s och producenter. Vill du lyssna på klassiskt Big Daddy Kane-material råder jag er att skaffa en av de första posse-cutsen “The Sympony” där Kane levererar hiphophistoria tillsammans med bl.a. Master Ace och Kool G Rap.

Big Daddy Kane´s “Ain´t No Half Steppin´” från 88 där han samplar både Heatwave och Emotion´s fantastiska souldänga “Blind Alley”…


Ed Lover och Doctor Dre (ej att förväxla med NWA-doktorn) var hosts på Yo! MTV Raps mellan 1988 och 1995 och var med och presenterade flera av de rappare och crews som idag har legendstatus. Några av de tajtaste freestylesen någonsin har tagit plats på deras show. Sök runt på YouTube för lite nostalgiska avsnitt med bl.a. Rakim, KRS-One, Nas, ODB (en full sådan), MC Search, Diamond D mm.