.. :: christmas @ Andra Långgatan :: .. (nyhetsbrev)

För er som inte prenumererar på vår nyhetsbrev har ni här möjlighet att läsa det:

Hej alla barn… Det var en gång på Shelta…

Presentkort
Det är snart julafton. Du har helt förträngt julklappsinköpen. Du mäste köpa 6 julklappar, men har bara köpte en, och det är till en person du inte ens gillar. Den oändliga kön till kassan är full med pensionärer som smaskar på hårda fickludds-karameller och andas dig i nacken. Rasande mammor har beef om den sista tejpbiten vid inslagningsdisken. Det är hack i bakgrundsmusik-cd´n som var det ända som hade en något lugnande effekt på dig. Dina nya sneakers är bortom räddning eftersom det var en meterdjup vallgrav av slask precis där du hoppade av spårvagnen. Du dagdrömmer med ett leende om Bad Santa med motorsåg som löper bärsärk genom ditt köpcentrum. Precis när du känner att paniken ska ta överhand kommer du på det: Det finns ju Shelta´s presentkortUndrcrwn Hardwood Collection

L.A.´s stenhårda basket/streetwearmärke Undrcrwn har nu levererat sin Holiday-kollektion till oss på Shelta. Hardwood Collection består av den omtalade och årets utan tvekan coolaste warm up samt en matchande t-shirt som dödar. Det här är mitt favoritmärke och det finns fan inget märke som når Undrcrwn för tillfället…
Undrcrwn hittar du bara på Shelta i hela Europa. Mad exclusive. Straight up and down.

Största L-R-G-leveransen på Shelta någonsin…
Vi har fått in så mycket nytt från the Lifted Research Group att vi inte har tillräckligt med klädhängare för att hänga ut allt i butiken. Tur att man inte behöver klädhängare i webshopen då… Massor av nya jeans-styles, bl.a. tre nya baggy Big Tree Fit-modeller, en helt ny lite mer slimmad fit som heter Root Straight Fit och ett gäng tvärfeta raw denim-modeller. Koftor att röka pipa i, kompletta mysdressar för er rapskallar, enkla plaina knits och thermals, galna alloverprintade zip hoods, baseboll- och gubb-jackor med armbågslappar, jamaica-steelo tees, striped polos i fantastiska färger mm. Sen den överhypade Dead Serious-hooden också, fast den kommer nog vara slutsåld innan ni hinner läsa detta mailet. Med andra ord en hel del att sätta överst på önskelistan…

10 Deep håll-i-dej 2006
Skogshuggarprints, remix på Chain Gang Zip Hood, Wu-Tang inspirerade halsdukar, stjärnstichade tjocka zip hoods… 10 Deep bevisar nu att de inte bara är ett rappt NYC-märke som under 10 år skapat sig ett solid rep i underjorden, utan även evolverat till ett premium streetwear-märke där kvalitet, funktion och design är da shit. Materialen har blivit tjockare, storlekarna har blivit bättre och printsen tydligare. We like.

Ghettopoly – något för hela familjen…
Ghettopoly is back on the scene! Förra årets julklapp, som jag tror kommer bli även detta årets julklapp? Totalt politiskt inkorrekt och sanslöst rolig och tolkning av det klassiska spelet Monopol. Ghettopoly är ett komplett brädspel med bl.a. gjutna spelpjäser i metall (du kan välja mellan att vara en uzi, crackbit, pimp, majalöv, basketboll, hora mm). Du gör drive-by´s, får hela områden beroende av crack, drar in stålar på dina crackhouses mm. Med andra ord, någonting för hela familjen…N to the I to the K to the E…

Nike kompletterar vår överfyllda sneakersavdelning med ytterligare två styles som osar vinter och höst. Ny Air Stab från Nordic-packet designat av Lower East Side´s finest Staple, i färger som gör det lätt att kamoflera sig bland höstlöven. Sen har vi även tagit in den höga Nike Considered Mowabb ACG, som är en superlätt hiker-sneaker helt tillverkad i återvunnen gummi. Vi snackar råa tjocka stygn, genomperforerad överdel och massa smarta comfort-lösningar som får Nike att bevisa vilka det är som leder den tekniska utvecklingen bland sneakers…Check these checkered Westmills…

Sneakerfreaksen Westmill är kända för att kollaborera med tunga skallar och märken som Triumvir3, Danny Boy, Dez Einswell, Tank Theory, Dizzisit mm. Igår fick vi in Westmill- galningars efterlängtade Holiday-släpp som denna gången är helt under egen design. Fasports Low är en stylish plaid checkered sneaker som vi lovar att du inte hittar överallt, för Shelta är ensamma om Wesmill i Skandinavien.Stussy – The Gucci of Streetwear

Vår Stussy-kollektion på Shelta är nu komplett och varje Stussy-plagg är en lyxig julklapp i sig. Streetwearens Gucci förstår vikten av exklusiva detaljer, materialval, sofistikerad design och sömnad. Kolla bara muddarna på sweatshirtsen, nogrannheten på sömmarna, kragarna, känslan på bomullen… Det här är inte lakritsrötter, ponchos och rulltobak som vissa kommer ihåg Stussy från 80- och 90-talet, det här är hårt limiterade Nike´s, Apple och Japan. Som DeBarge eller Grand Puba hade sagt “Oooooh, and I like it…”

Aight. Nu är det bärs & Locatelli steelo. Peace.